Prvo veče Exita zaplenjeno šest kilograma droge

Od strane Ozon
0 komentar

Policija je prvog dana Exit festivala zaplenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika kod 34 osobe, protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave.

Foto: MUP

U saopštenju MUP-a se navodi da je najveći deo narkotika zapljenjen prilikom pretresa stana u Novom Sadu koji je koristio Slovenac B.G. (52) i koji je tu neprijavljeno boravio. U stanu je pronađeno 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalna vaga.

Zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, B.G. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla još 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete  „ekstazija“ i druge psihoaktivne supstance. Zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da ova zaplena narkotika pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani. „Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo“, istakao je ministar Vulin. Ministar je pohvalio rad policijskih službenika i upozorio da će policija tokom svih dana trajanja festivala raditi istim intenzitetom, posvećeno i uporno kako bi osigurala bezbednost i obeshrabrila one koji i pomisle da bez posledica mogu da prodaju narkotike. „Svakog narko-dilera i uživaoca droge naći ćemo i u skladu sa zakonom  privesti pravdi“, poručio je ministar policije u saopštenju.

Policija je navela i da je prvi dan festivala protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira. 

Možda Vam se svidi i