Protest Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice.“Stop nasilju u školama“

Od strane Ozon
0 komentar

Pod parolom “Stop nasilju u školama” juče je u Sremskoj Mitrovici održan protest prosvetnih radnika u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, kojoj su se priključili i prosvetari iz Sremske Mitrovice. Prosvetari zahtevaju da se najkasnije do polovine decembra otpočnu pregovori o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju. U Sremskoj Mitrovici prosvetari su svoj zahtev izneli na skupu u Gradskom parku.

Od 12 škola članica Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica u 10 je nastava bila u potpunosti obustavljena.

Predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica, Joca Kopčić, poručio je na protestu da su se prosvetni radnici okupili zbog porasta nasilja u školama i naglasio da su prosvetari u potpunosti obustavili nastavu, što se desilo prvi put u 10 godina.

–Razlog zbog koga smo se mi odlučili na ovaj korak je porast nasilja u školama, kako prema nastavnom i nenastavnom osoblju, tako i porast vršnjačkog nasilja. Želeli smo da 1. decembar obeležimo na ovaj način i ujedinjeni kažemo stop nasilju i zaražimo veću zaštitu Ministarstva prosvete kako bi bili u mogućnosti da svoj posao obavljamo na najbolji mogući način.

Okupljeni prosvetari prošetali su simbolično centrom grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i