Promocija knjige autora Milana Subotića u Muzeju Srema

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Promocija knjige „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica” autora Milana Subotića biće održana u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici u četvrtak, 8. decembra, u 18 sati.

Centar za kulturu „Sirmijumart” organizuje promociju knjige „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica”, autora Milana Subotića. Promocija će biti održana u četvrtak, 8. decembra sa početkom u 18 časova u „Muzeju Srema” u Sremskoj Mitrovici.

Milan Subotić je rođen 1990. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovne akademske studije završio je na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a 2020. godine je na istom upisao i treći stepen studija, smer Кnjiževnost i jezik. Objavio je nekoliko stručnih radova, zbirke priča i esejsku studiju. Strastveni je proučavalac književnosti. Delo „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica” predstavlja značajan doprinos sistematizaciji novih saznanja o srpskoj srednjovekovnoj književnosti.

Program promocije će voditi msr Sandra Štetina. O knjizi će, pored autora, govoriti Andrija Popović, istoričar i direktor „Muzeja Srema”, Mirjana Marković, predsednik Кnjiževne zajednice Sremska Mitrovica. Odlomke iz knjige će čitati Jovana Jokić, a u muzičkom delu programa će nastupiti Etno-grupa „Srpski dom”, pod umetničkim vođstvom Ivane Marketanović.

Možda Vam se svidi i