Promocija Godišnjaka Književne zajednice

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Ozon Media. U Galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici 27. decembra u 19.00 časova, održaće se promocija 12. Godišnjaka Književne zajednice Sremska Mitrovica. U muzičkom delu nastupaju Todora Stojinović i Etno grupa „Hram“.

O Godišnjaku Književne zajednice Sremska Mitrovica 2022.

Svaki čovek ima snove, ali pisci sanjaju pomalo drugačije. Njihovi snovi se stihovima i proznim zapisima ispisuju, oni su ponekad burevesnici novih vremena, a vrlo često i ispovest duše koja za srećom traga. Nije lako boriti se sa silinom osećanja, radostima i tugama, i sve to beležiti rečima koje su svačije i ničije, za koje se pisac grčevito hvata, verujući da je delo njegovo.

Zar nisu mnogi bili na istim odstojanjima, isto voleli i praštali, drhtali nad svakom reči pokušavajući da dodirnu nečije srce, izmame osmeh ili suzu. Sizifovska sudba je mnoge dotakla, dok snovi su davali nadu da će sve biti drugačije.

Pisci ponekad kao da nisu od ovoga sveta, njihova hipersenzibilnost im pomaže da sve vide drugačije i zahvaljujući tome nastaju reči koje se u vekove upisuju.

Godišnjak Književne zajednice Sremska Mitrovica dvanaesti po redu će biti još jedno knjigohranilište vremena. Članovi Književne zajednice Sremska Mitrovica i svi oni koji neguju lepotu pisane reči vam daruju poeziju i prozne zapise o otadžbini koja nije samo ime i onome što je njihova trenutna impresija želeći da vas obraduju novim Godišnjakom Književne zajednice Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i