Preuzmite vašu plavu kantu u vašoj Mesnoj zajednici

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su u MZ „22.avgust“deljene kante za primarnu separaciju kućnog otpada u organizaciji JKP „Komunalije“ u okviru projekta „Odvajamo“.

Tamara Milković, referent za odnose s javnošću JKP „Komunalije“ rekla je da je projekat najavljen, da je pokrenut, da se trenutno dele plave kante za odvajanje otpada, kante su od 240 litara.

„Kante se dele preko MZ, dosta je lakše doći u MZ nego dolaziti do Komunalija. Projekat je veoma obiman, čeka nas uspostavljanje sistema i postavke kontejnera. Ukupno 7571 kanta pripada gradu, nažalost samo urbanim sredinama, prigradska naselja nisu uključeni u ovaj projekat. Projekat je finansiran od strane Kraljevine Švedske i Ministarstva zaštite životne sredine. Mogu reći da od samog početka odziv jeste velik, sada se to malo stišava, zamolila bih sugrađane da dođu, potpišu ugovor i preuzmu, kante su potpuno besplatne. Što se tiče pražnjenja kanti, kante će se prazniti kada se sve podele. Pozivam sva domaćinstva da preuzmu kantu, da motivišemo sugrađane da doprinesemo čistoći grada, smanjiće se količina otpada u drugim kantama za mešani otpad, mlađe generacije će učiti šta je odvajanje otpada. Jedan kamion je stigao i brendiran je, očekujemo uskoro da krene sa radom.“ rekla je Tamara Milković.

Marijan Radošević, predsednik MZ rekao je da je do sada podeljeno skoro 400 kanti, sugrađani su se lepo odazvali i zadovoljni su, smanjuje se količina otpada jer su kante velike i praktične.

Velimir Vukolić, sugrađanin rekao je da je kantu preuzeo čim je stigla, dobio je priliku da odvoji kojekakvo smeće, sve se trpalo u jednu kantu, zahvalio se Gradu a sve ostalo ostaje na građanima.

Možda Vam se svidi i