Pražnjenje plavih kanti u toku

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici je počelo pražnjenje plavih kanti u domaćinstvima, koje su predviđene za odlaganje metala, plastike i papira, odnosno reciklabilnog materijala. Na licu mesta u to su se uverili predstavnici lokalne samouprave i Javno komunalnog preduzeća „Komunalije“, koji su partneri u projektu odvajanja kućnog otpada.

Projektom je predviđena podela ukupno 7.521 plave kante, koje su namenjene gradskim domaćinstvima.

– Dočekali smo da krene pražnjenje plavih kanti, koje su podeljene u gradskim mesnim zajednicama. Nisu još uvek podeljene sve kante, ostalo je nešto više od hiljadu da se preuzme u narednom periodu. Plave kante su, nažalost, ovim projektom prediviđene za domaćinstva u gradu, bez prigradskih naselja. Mi se nadamo produžetku ovog projekta u narednom periodu, tako da ćemo pokriti i prigradska naselja, odakle smo primili dosta žalbi, konkretno u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici. Ovim što se sada dešava smo zadovoljni, a devedeset odsto sugrađana je iznelo svoje plave kante u ugovoreno vreme, shvatili su naša obaveštenja. Ono što je najveće iznenađenje jeste da je 98 odsto odvojenog otpada čisto. To znači da su građani pratili uputstva koju vrstu otpada staviti u kantu, rekla je portparol JKP „Komunalije“, Tamara Milković.

Kante kapaciteta 240 litara su potpuno besplatne i prazne se istim danom kada se prazni i ostali otpad, ali svake četvrte nedelje u mesecu, navedeno je na sajtu JKP „Komunalija“.

Načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Ridjošić Dražen rekao je da je grad partner u ovom projektu, da su gradjani dobili plave kante, odvajaju otpad i apelovao da gradjani koji nisu preuzeli kante da to i urade u svojoj mesnoj zajednici.

Možda Vam se svidi i