Pozdravite se sa ćebadima i jorganima, počinje grejanje

Od strane Ozon
1 komentar

Grejanje je počelo sinoć, toplotnim probama. Od jutros u naselju KP Dom topli radijatori. Poskupljenje nije startovalo sa 15- tim oktobrom.

Grejna sezona koja inače počinje 15. oktobra, ove godine odložena je za petnaest dana usled miholjskog leta i u Sremskoj Mitrovici počela je danas.

U Sremskoj Mitrovici danas je zvanično, počela grejna sezona, rekao je direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

On je objasnio da korisnici priključeni na lokalne kotlarnice kao što su to stanovnici naselja KP dom su već od jutros imali tople radijatore, tople probe su počele sinoć.

-Mitrovica je startovala sa grejanjem, u redovnom smo režimu. Treba nam 20 sati da zagrejemo sistem, sve protiče redovno. Režim grejanja će se prilagošaavati spoljnim temperaturama.

Sladojević je dodao da će grejanje kao i uvek biti prilagođeno spoljnim temperaturama s obzirom na to da je sistem u Sremskoj Mitrovici automatizovan i pozvao sve korisnike „Toplifikacije“ koji imaju neki problem sa gejanjem, odnosno sa radijatorima da se što pre jave njihovoj tehničkoj službi kako bi sve probleme u što kraćem periodu rešili, odnosno otklonili sve eventualne kvarove.

Direktor „Toplifikacija“ potvrdio je i informaciju da korekcija cena grejanja počinje sa 1. novembrom. Prema njegovim rečima u Sremskoj Mitrovici od 3.450 stanova, oko 400 stanova plaća grejanje po potrošnji, a ostatak odnosno oko 3.000 stanova po metru kvadratnom.

-Nova cena kreće od prvog novembra, povećanje je oko 7,5% a za one po kvadratu 13,5%, prosek je 10%, fiksni deo ostaje isti. Mazut je obezbeđen do kraja godine a obezbeđena su i finansijska sredstva.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Slobodan 31.10.2022. - 6:31 pm

Od danas samu u čarapama spavam… ništa jorgan i ćebe 😊

Komentari su zatvoreni.