Požar kod manastira Kuveždin, muškarac (64) nastradao u požaru

Od strane Ozon
0 komentar

Danas oko 14 časova došlo je do požara u delu šume iznad manastira “Kuveždin” u mestu Divoš, u požaru je jedno lice izgubilo život.

U požaru koji je izbio nedaleko od manastira Kuveždin, u selu Divoš, nastradala je jedna osoba, muškarac 1958 godište iz Majdanpeka sa privremenim boravištem u Staroj Binguli.

Prema prvim informacijama goreli su šuma i nisko rastinje. Požar je nastao na prostoru šumskog kompleksa, zahvaćena površina je oko 1000 m2 gde se nalaze panjevi i suve nagorele grane.

Prema našim saznanjima, u manastru “Kuveždin” P. D je boravio sa ćerkom i radio kao “poslušnik” manastira.

D.T je sekao drva u šumi iznad manastira i na taj način pripremao teren za postavljanje cisterne za vodu, prilikom čišćenja terena isečene grane je spaljivao. On je pomagao oko uređenja Manastira. Danas je krčen deo iza Manastira i deo šiblja je upaljen, međutim usled velikih temperatura vatra se raširila, a muškarac(64) je pokušao samostalno da ga ugasi, iako su ga monasi pozivali da napusti deo koji je zapaljen, on je nastavio da pokušava, kako se požar ne bi proširio na Manastir. Na žalost odluka da vatrom unište rastinje imala je tragičan ishod. Vatra se brzo počela nekontrolisano širiti i u pokušaju da je zaustavi muškarac (64) je preminuo usled gušenja.

Na lice mesta izašle su sve nadležne službe, požar je u međuvremenu lokalizovan, a potom i ugašen.

Možda Vam se svidi i