Posle 13. jula do granice sa Crnom Gorom za 2 sata i 45 minuta

Od strane Ozon
0 komentar

Deonica od Kolašina do Podgorice (41 kilometar auto-puta), vredna skoro milijardu evra, konačno je završena i sada je spremna da dočeka svoje prve putnike. Zvanično otvaranje auto-puta zakazano je za 13. jul, na Dan Crne Gore.

Projekat izgradnje auto-puta Beograd – Bar jedan je od najvećih i najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u kojima naša zemlja učestvuje, a nakon završetka svih deonica kroz Srbiju, do granice sa Crnom Gorom stizaće se za 2 sata i 45 minuta. Dužina puta od Beograda do Crne Gore je 270 kilometara. Takođe, od crnogorske granice do mora stizaće se u roku od 3 sata (u zavisnosti gde letujete na crnogorskom primorju).

Deonica Smokovac-Mataševo dugačka je 41 kilometar, i osim toga što će olakšati putovanje i omogućiti brži dolazak do mora, učiniće ga i mnogo bezbednijim jer ova deonica zamenjuje „najcrnju“ saobraćajnu tačku u ovoj državi – kanjon Morače.

Prvih sedam dana vožnje biće besplatno, a prema poslednjim informacijama, korišćenje prvog autoputa u Crnoj Gori trebalo bi da košta tri ili 3,5 evra. Maksimalna brzina na auto-putu je 100 km na čas. Nakon prelaska naplatne rampe, čekaju vas 3 trake, potrebno je izabrati odgovarajuću od tri, koliko ih je na raspolaganju.

Možda Vam se svidi i