Poslanici podržali pomoć od 100 evra mladima

Od strane Ozon
0 komentar

Poslanici Skupštine Srbije potvrdili su Predlog zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID–19, izazvane virusom SARS–COV–2.

Prijave za pomoć podnosiće se elektronski, putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara.

Mali predstavio zakon o podršci mladima u Skupštini Srbije

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas poslanicima u Skupštini Srbije predlog zakona čijim će usvajanjem biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Prijava mladih za 100 evra

– Ono što je posebno važno, u ovom zakonu definišu se i kriterijumi i rokovi za isplatu ove pomoći. Prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara. Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona – rekao je Mali.

Na ovu pomoć ima pravo nešto više od milion mladih, a da bi svi oni i dobili novu podršku države moraju i da joj dostave ključna četiri podataka.

“Svako ko je do tog dana napunio 16 godina ima pravo na pomoć”, rekao je ministar i dodao da je sve detaljno objavio na svom instagram profilu.

Anketa je pokazala da će “neko da kupi patike, neko da plati ratu za letovanje, a jedan je čak rekao da će da zaprosi devojku”, rekao je Mali i istakao da će se novac svakako vratiti nazad u budžet.

Prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i završava se 30. januara. Novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Za pomoć mogu da se prijave svi oni koji imaju navršenih od 16 godina do navršenih 29 godina.

 Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun – saopštilo je Ministarstvo finansija.

Možda Vam se svidi i