PORUKA – Na maturu bez automobila – Jedna obična mladalačka nepromišljenost može dovesti do neželjenih posledica

Od strane Ozon
0 komentar

Kampanja pod nazivom „Na maturu bez automobila” realizuje se u više gradova u Republici Srbiji, u periodu završetka školske godine za maturante srednjih škola, odnosno u periodu kada se održavaju maturske proslave.

Pod sloganom „Ti biraš šta ćeš da pamtiš“, Agencija za bezbednost saobraćaja i ove godine sprovodi kampanju „Na maturu bez automobila“.

Agencija za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica priključila se kao partner akcije od samog početka.

Na maturu ne treba ići kolima odnosno voziti već, zbog očekivane konzumacije alkohola, koristiti usluge taksi prevoznika ili pomoć roditelja i prijatelja. Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve roditelje, škole, predstavnike lokalnih samouprava i vršnjake, da se priključe ovoj inicijativi.

Da podsetimo, pre nekoliko godina  grupa maturanata u Kragujevcu, vraćajući se sa maturske večeri, stradala je u saobraćajnoj nesreći. Od tada se širom Srbije, u vreme održavanja maturskih proslava, realizuje kampanja.

Podaci govore da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i upotreba mobilnog telefona. Povrede nastale u saobraćajnim nezgodama su najčešći uzrok smrti mladih u starosnim granicama od 15 do 30 godina.

Možda Vam se svidi i