Porodica iz Martinaca pomogla deci sa 100 paketa i jednom violinom

Od strane Ozon
0 komentar

Delegacija Grada Sremska Mitrovica, na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem, Vidovdan je proslavila na Kosovu i Metohiji. Delegacija je pre svega imala humanitarni karakter, kao i prethodnih godina. Dragan Božić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B“, rekao je da je ove godine velika pomoć za decu sa Kosova stigla od porodice Šijić iz Martinaca.

Porodica Šojić je pripremila 100 paketa, kompleti za bebe i decu do tri godine. Osim ovih paketa, iz Martinaca za Gračanicu od ove porodice stigla je i violina. Porodica Šojić je darivala violinom i jednu muzičku školu u Gračanici. 

Delegacija koja je posetila Kosovo, osim nekoliko humanitarnih akcija, prikupila je novac i za pomoć porodici Gerić iz sela Mogilan. Ova porodica ima bolesnu devojčicu kojoj su bila neophodna sredstva za lečenje u Beogradu. Delegacija je prikupila potreban novac a sreća majke devojčice je bila neizmerna. Delegacija je došla na Kosovo baš kada je majka pokušavala da prikupi neophodan novac, nije bilo potrebno mnogo da svako priloži koliko je mogao i da se prikupi novac.

Na ovo humanitarno putovanje delegacija je otišla uz pomoć grada Sremska Mitrovica i udruženja Kraljevina Srbija.

Mitrovačka delegacija je u okviru „Vidovdanskih svečanosti“ je prisustvovala i Vidovdanskoj svečanoj sednici PO Grada Priština – Opština Gračanica i „Vidovdanskom pesničkom bdeniju“ uoči Vidovdana, a potom i Svetoj arhirejskoj liturgiji u manastiru Gračanica i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu, koje je služio
Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, zajedno sa Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Joanikijem i još 13 episkopa.
Mitrovčani su prisustvovali i „Vidovdanskim svečanostima“ u mestu Veliko Ropotovo, na poziv čelnika opštine Ranilug. Na obe svečanosti nastupio je hor „Polifonika“ iz Sremske Mitrovice.

Humanitarna akcija je realizovana u saradnji sa Udruženjem Kraljevina Srbija i humanitarnom organizacijom „Majka 9 Jugovića“, a uz veliku podršku humanitarne organizacije Lajflajn, koja radi pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Veličanstva Princeze Katarine i Njegovog Kraljevskog Veličanstva Prestolonaslednika Aleksandra.

Možda Vam se svidi i