Ponovo ide auto-voz do Crne Gore

Od strane Ozon
0 komentar

Posle dve godine čekanja, svi koji idu na more u Crnu Goru vozom moći će da sa sobom „povezu“ i svoje automobile. Ipak, auto-voz kreće samo jednom dnevno, a kapaciteti su poprilično popunjeni.

Auto-voz iz Zemuna kreće u 19:58, a na stanicu „Beograd Centar“ stiže u 20:20. U Zemunu se postavlja rampa za utovar automobila, a potrebno je da da se putnici dovezu do stanice u vreme koje im je rečeno prilikom kupovine karte, uglavnom dva sata pre polaska. U povratku, auto-voz takođe kreće u večernjim časovima, odnosno u 19:00, a u Zemunu se očekuje u 6:27.

Bitno je znati da pre dolaska u stanicu Zemun na utovar praćenih vozila, putnik, pored lične isprave, mora imati važeće prevozne isprave: voznu kartu i kartu za prevoz automobila. Automobili se ne mogu prevoziti bez pratnje putnika.

Iako je u teoriji moguće, u praksi jednostavno ne možete da zakažete putovanje i mesto za svoj automobil „danas za sutra“. Morate minimum nedelju dana unapred da rezervišete kartu i mesto, tako da oni koji planiraju na odmor „na brzinu“, verovatno neće moći da dobiju mesto i za svoje čelične kočije.

Do ove stanice se iz pravca Beograda stiže auto-putem do TC „Zmaj“, a zatim, pristupnim putem, do perona stanice.

Cena karte za praćene automobile je 30 evra u jednom smeru. Karte izražene u evrima prodaju se na blagajnama železničkih stanica u dinarskoj protivvrednosti po važećem tarifskom kursu. Cena vozne karte za drugi razred u jednom smeru je 21 evro, za prvi razred 31.80 evra, a rezervacija sedišta je tri evra. Cene ležaja i posteljnih karata u šestokrevetnoj kabini su šest evra, četvorokrevetnoj devet evra, trokrevetnoj 15 evra, dvokrevetnoj 20 evra i jednokrevetnoj 45 evra.

Možda Vam se svidi i