Podrška odličnim studentima: Sremska Mitrovica dodelila 41 stipendiju za studente i 6 plaćenih prevoza studentima

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA Grad Sremska Mitrovica tradicionalno stipendira svoje najbolje studente, ove godine gradske stipendije dobila su 41 student i šest studenta je dobilo plaćen prevoz za 10 meseci studiranja. To je odluka kojom lokalna samouprava želi da pokaže da vodi brigu o mladima, posebno onima koji svojim znanjem, radom i zalaganjem zaslužuju da i Grad na neki način stane iza njih.

Tradicionalno 17. godinu za redom Grad Sremska Mitrovica najboljim studentima obezbedio je stipendije iz budžeta u visini od 13.000 dinara mesečno, što je više od prošle godine, kada je stipendija iznosila 11.000 dinara. Regresiranje (nadoknadu troškova) prevoza studenata u međugradskom, odnosno međumesnom saobraćaju za 2023. godinu, obezbeđeno je za šest studenta, u iznosu od 80 odsto od cene prevoza studenata između naseljenih mesta dve opštine, opštine i grada ili dva grada.

Stipendije su dodelili redovnim studentima državnih fakulteta koji studiraju na teret Republike Srbije i sa prosečnom ocenom 9,50.

Ove godine ukupno 41 student je ispunio uslove i dobilo stipendije. Nagrađeni su svi koji imaju opšti prosek viši od 9,50; koji su položili sve ispite iz prethodnih godina i upisali narednu školsku godinu na budžet. Stipendija se odnosi na studente državnih fakulteta.

Na ovom događaju prisustvovali su gradonačenica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić sa svojim saradnicima.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, čestitala je svim dobitnicima i napomenula da se Grad Sremska Mitrovica može pohvaliti svojom omladinom, ističući da ne jenjava nada da će oni svoje stečeno znanje i obrazovanje primeniti u svom gradu.
Milovanović je dodala da je zadatak lokalane samouprave da postavi dobre osnove, na čemu se kontinuirano radi, jer su mladi postavili standarde koji sve više rastu, kao i visoku lestvicu, što lokalnu samoupravu raduje. Sremska Mitrovica je grad investicija, a investicija u obrazovanje je najveći kapital.
Kako je rekao načelnik Zoran Đurić, ove godine pravo za studentsku stipendiju ostvario je 41 student sa prosekom najmanje 9,50 za sve prethodne godine osnovnih akademskih studija, a budžetska sredstva za prevoz ostvarilo je 6 studenata.


Dušan Đuričić, student III godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, rekao je da posle završenih studija planira da se vrati u svoj grad Sremsku Mitrovicu i da je ova stipendija lep podsticaj od strane lokalne samouprave, koja time pokazuje da vodi računa o omladini, ne samo dok su učenici osnovnih i srednjih škola, već i kada odu na studije.

Dodela stipendija održana je danas, a stipendije će studenti primati tokom školske godine u jednakim mesečnim iznosima.

Svečanosti su pored predstavnika Grada, prisustvovali studenti i njihovi roditelji. Nagrađeni studenti su ponos svojih roditelja, svog fakulteta, ali, naravno, i Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik