Počinju upisi u vrtić!

Od strane Ozon
0 komentar

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica” za radnu 2022/2023. godinu počinje 4. i traje do kraja maja 2022. godine. Svi roditelji decu mogu da prijave za upis elektronskim putem, a samo izuzetno mogu to učiniti i neposredno, u Objektu „Maslačak”.

Prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica” počinje četvrtog maja, nakon praznika, prema rečima Biljane Cvijetić direktorice. Prijave se mogu podneti elektronski, putem nacionalnog portala eUprava Republike Srbije.

Kako je objasnila direktorica Biljana Cvijetić: „Upis će se vršiti elektronskim putem preko sajta euprava.gov.rs, a samo izuzetno, neposredno, u objektu „Maslačak” na Bulevaru Кonstantina Velikog broj 10 u Sremskoj Mitrovici u vremenskom periodu od 8 do 12 sati. Detaljnije informacije roditelji mogu naći na našem sajtu, na sajtu predškolske ustanove, na adresi pupcelica.edu.rs, tu su postavljena sva uputstva vezano za elektronski upis dece i detaljnije informacije vezane za upis u Vrtiću „Maslačak”. Kad je reč o upisu dece koja borave u seoskim vrtićima, upis će se takođe vršiti u mesecu maju kod vaspitača koji rade u selima. Pozivam sve roditelje da iskoriste ovu mogućnost elektronskog upisa jer oni koji iskoriste tu mogućnost neće morati da se prikupljaju potrebnu dokumentaciju, nego će to sistem obaviti umesto njih.”

U okviru Predškolske ustanove „Pčelica” postoji devet objekata, sedam gradskih i dva prigradska. Prethodnih godina najveće interesovanje roditelja vladalo je za upis dece jaslenog uzrasta.

Sve potrebne informacije o podnošenju prijava za upis dece u predškolsku ustanovu, roditelji mogu naći na sajtu ustanove na adresi: https://pupcelica.edu.rs. Upis traje do 31. maja.

Podnošenje zahteva elektonskim putem nije moguće za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije. Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici čija deca borave u ovoj Ustanovi (ranije upisana) dužni su da u periodu upisa, dakle od 4. do 31. maja obaveste svog vaspitača o daljem boravku deteta u narednoj radnoj godini ili o eventualnoj promeni objekta ili ispisivanja.

Možda Vam se svidi i