Počeo upis učenika u prvi razred Muzičke škole „Petar Krančević“

Od strane Ozon
0 komentar

Muzička škola „Petar Krančević“ obaveštava sve zainteresovane roditelje koji žele da upišu svoju decu u prvi razred Osnovne muzičke škole, da ih mogu prijaviti za polaganje prijemnog ispita – proveru muzičke sposobnosti.

Prijavni list se može popuniti svakog radnog dana od 09.00- 14.00 časova u školi, u kancelariji računovodstva (1. sprat) kod administrativnog radnika kao i putem školske web stranice http://mskrancevic.edu.rs/ na kojoj se takođe nalazi prijavni list.

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za upis u OMŠ traje do 27. maja 2022. godine.

U prvi razred osnovne muzičke škole u trajanju od šest godina, kandidati mogu da se opredele za sledeće instrumente KLAVIR, HARMONIKA, FLAUTA, VIOLINA, VIOLA, VIOLONČELO, TAMBURA E prim i TAMBURA A bas prim, GITARA, KONTRABAS, KLARINET, SAKSOFON, TRUBA, UDARALJKE (bubnjevi) i u trajanju od četiri godine SOLO PEVANJE

Pre polaganja prijemnog ispita škola organizuje dva časa pripreme (01. i 02. juna 2022. godine). Na prijemnom ispitu koji će se realizovati 03 . i 04 . juna 2022 . godine (petak i subota) za sve instrumente vrši se provera sledećih sposobnosti:  sluha (kandidat peva dve pesme obrađene na časovima pripreme); ritma (kandidat reprodukuje zadate ritmičke modele); muzičke memorije (kandidat reprodukuje zadate muzičke motive); opšte psiho – fizičke sposobnosti.

Svaki kandidat se ocenjuje bodovima od 1 do 5 za svaku sposobnost koja se proverava, tako da maksimalan broj bodova iznosi 20. Po završetku prijemnih ispita, dana 14. juna 2022. godine (utorak) u 12 časova, biće formirana rang lista i spisak primljenih kandidata u kancelariji administrativnog radnika.

Kandidati koji imaju sposobnosti, a nisu primljeni za željeni instrument, primaju se za alternativni, ako su se za njega izjasnili kod prijavljivanja.

Možda Vam se svidi i