Počeo upis dece u vrtiće. Za dan stiglo oko 50 prijava.

Od strane Ozon
0 komentar

Konkurs za upis u vrtiće na portal eUprava, aktivan je od juče. Putem eUprave možete podneti i elektronske prijave.

Prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem OVDE

Rok za upis dece je do kraja maja. Nakon završenog upisa formiraće se grupe u vrtićima, a planirane su i nove. Od juče je predškolska ustanova „Pčelica“ primila oko 50 ePrijava i 20 ličnih dolaska roditelja povodom upisa dece u vrtiće.

Ukoliko želite da Vaše dete elektronskim putem prijavite u predškolsku ustanovu, ne morate da dostavljate dokumenta, jer se ona automatski pribavljaju iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Kada roditelj, staratelj ili hranitelj podnese zahtev preko Portala, predškolska ustanova će dodeliti delovodni broj zahtevu i obavestiti ga preko Portala o daljim koracima. Na Portalu možete izabrati opciju da li će obaveštenje primati na mejl ili putem sms poruke.

Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da dostave dodatnu dokumentaciju na adresu elektronske pošte pu.pcelica@open.telekom.rs , kojom dokazuje navedeni status.

Ukoliko roditelji, iz opravdanih razloga, nisu u mogućnosti da elektronskim putem upišu decu u predškolsku ustanovu, biće obezbeđen upis u objektu „Maslačak“ u ul. Bulevar Konstantina Velikog 10. O satnici u kojoj će se obavljati upis na ovaj način, roditelji će biti naknadno obavešteni.

Prilikom upisa u predškolsku ustanovu neophodno je priložiti dokaz (potvrdu) da su roditelji u radnom odnosu.

OSETLJIVE GRUPE SU PRIORITET

Deca iz „osetljivih“ društvenih kategorija imaju određene prednosti prilikom upisa.

Grad Sremska Sremska Mitrovica obezbedio je povoljnosti kada je u pitanju cena vrtića.

Vrtić ne plaćaju treće i četvrto dete po redosledu rođenja, deca sa smetnjama u razvoju i deca iz osetljivih grupa, a ostalim mališanima grad pokriva 85 odsto troška vrtića te cena vrtića iznosi maksimalno 3.820 dinara.

Možda Vam se svidi i