Nakon zamalo izbegnute tragedije, najavljene stroge kazne za one koji pretrčavaju prugu (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Pribranošću putnika, izbegnuta je tragedija 29. aprila. „Infrastruktura železnice Srbije“ je, po ko zna koji put, upozorila i apelovala na građane da ne prelaze preko koloseka brze pruge Beograd–Novi Sad na mestima gde to nije dozvoljeno da ne bi nastradali i ugrozili bezbednost celokupnog železničkog saobraćaja na ovom pravcu na kom vozovi saobraćaju brzinom i od 200 kilometara na sat.

U saopštenju „Infrastruktura železnice Srbije“ prikazan je i video snimak sa nadzornih kamera kada je u železničkom stajalištu  u Beogradu, u petak sačuvan život jedne žene, „samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji prisutnih osoba“.

Naime, jedna ženska osoba krenula je da prelazi preko koloseka sa torbama u rukama, ali nije mogla da se popne na peron i čovek koji je primetio šta se događa, pomogao joj je da se skloni sa pruge i spasao joj život svega nekoliko sekundi pre nego što je naišao brzi voz „Soko“.

Čovek koji je sprečio tragediju, na kraju se preksrstio, a žena koja je zamalo izbegla smrt sigurno više ovo neće raditi.

Povodom ovog događaja oglasio se ministar Tomislav Momirović.

– Vlada Republike Srbije će po hitnom postupku pristupiti promeni regulative kako bi ovakvo ponašanje u budućnosti još oštrije sankcionisali. Srpskim prugama danas saobraćaju vozovi brzinama do 200 km/h i to je realnost na koju moramo da se naviknemo. Ovim putem apelujem na ljude da ne pretrčavaju prugu i tako dovode svoj život u opasnost. Naše železnice se modernizuju i uradićemo sve da u narednom periodu najveće gradove u Srbiji povežemo modernom infrastrukturom i najbržim i najmodernijim vozovima koji danas postoje u Evropi i trenutno saobraćaju na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada – poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, pišu Novosti.

Možda Vam se svidi i