Počela izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Da se novi školski objekti u Sremskoj Mitrovici prave dokazuju objekti u nekoliko sela i Gradu Sremska Mitovica, koja su stavljena u upotrebu u poslednih nekoliko godina. Danas je i simbolično svečano položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Sremsku Mitrovicu je posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, predsednikom Skupštine grada Vladimirom Pavlovićem, zamenikom gradonačelnice Petrom Samradžićem, načelnikom za sport i kulturu Vasilj Ševo i ostalim predstavicima grada, prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Kamen temeljac su položili predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica, Svetlana Milovanović.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Miloš Maletić i potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović.

  • Ovo je početak jednog velikog posla, nadam se zajedničkog uspešnog posla. Deca će ovde u ovoj sportskoj sali, razvijati sportske veštine, odlaziti od telefona i kompjutera i verujem imati zdravije detinjstvo, što je zajednički cilj svih nas. Obrazovanje je važna stvar za čitavu našu naciju, uslovi u kojima borave naša deca, uslovi pod kojima se školuju, posebno u manjim sredinama, prigradskim naseljima, u sredinama koje traže mnogo više pažnje, traže i ovu vrstu podrške i pomoći, da bi se zaustavile migracije. To ne moraju biti velike migracije, dovoljno je da se iz Mačmanske Mitrovice odlaze u Sremsku Mitrovicu, Novi Sad ili Beograd, i to već ne može biti uspešan način na koji savladavamo taj veliki problem, rekao je Mirović.

Radove na ovim objektima je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica.

Sremska i Mačvanska Mitrovica imaju zajedničku istoriju ali i budućnost, zato je lokalnoj samoupravi važno da Mačvanska Mitrovica bude primer po savremenom načinu života, zato je i izgrađena Osnovna škola “Dobrosav Radosavljević Narod”, time smo rešili decenijski problem, rekla je gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica, Svetlana Milovanović.

  • Ako se sećate kako je izgledala glavna raskrsnica u Mačvanskoj Mitrovici i kako izgleda sada, izgradili smo i most na Bogazu jer je to bila potreba Mačvanske Mitrovice, sada se gradi i fiskulturna sala Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod”. Fiskulturna sala će biti površine oko 1.000 metara kvadratnih, uz prateće prostorije. Drago mi je što će ovu salu prvenstveno koristiti učenici ove škole, tako da će zajedno sa novom školom imati savršene uslove za rad i boravak, a nadam se da ćee to učenicima biti i posticaj da postižu još bolje rezultate, rekla je Milovanović.

Milovanović se zahvalila Pokrajinskoj vladi i Igoru Miroviću za sve što su učinili za Grad i iznela da se nada da će se saradnja nastaviti.

Izgradnja fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, počela je danas. U pitanju je projekat čija će vrednost premašiti 430 miliona dinara, a realizovaće se tokom ove, ali i naredne godine. Od strane Upave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za radove u okviru prve faze, odnosno takozvane sive faze opredeljena su sredstva u visini od 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona.

Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija predstavljaće kapitalan i jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu. Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u 2023. će se pristupiti opremanju objekta i parternom uređenju.

Možda Vam se svidi i