Otac ubijenog Gorana Markovića iz Velikih Radinaca ni posle 18 godina od ubistva sina ne zna ko je likvidator

Od strane Ozon
0 komentar

Za 11 dana navršiće se 18 godina kako je ubijen Goran Marković (20) iz Velikih Radinaca, kako kaže njegov otac Milenko Marković (69) ne gubi nadu da će mu jednog dana iz policije javiti da je uhapšen ubica. Jedino moli boga samo da ga zdravlje posluži, kako bi dočekao taj dan.
Zločin koji se dogodio 14.juna 2004.godine na benzinskoj pumpi u Velikim Radincima i dalje je u istrazi, policija traži ko bi na tako svirep način mogao da počini prestup, ali sumnju kod oca budi da je to samo mogao profesionalni ubica, koji ga je, kako je utvrdila istraga, usmrtio jednim “dum- dum“ metkom u slepoočnicu.

  • Prošlo je dugo godina, a mi još ne znamo ko je ubio našeg sina. Teške su sve te godine koje nam prolaze, tuge i bola.- govori nesrećni otac ubijenog mladića.
  • To se desilo šest dana nakon Goranovog rođendana. Ispratili smo ga tada na posao, a ni supruga ni ja nismo slutili da će to biti poslednji put. – priseća se Milenko koji se kako kaže obraćao na više adresa od Ministarstva unutrašnjih poslova, pa do državnih zvaničnika samo kako bi dobio odgovor, ko je ubio njegovog sina.
    Prva slika posle zločina, inspektorima je ukazivala da je bila pljačka koja je pošla po zlu.
  • Oni su zatekli otvorenu kasu iz koje je bilo odneto negde oko 70 000 dinara, ali to nije bio sav novac u kasi, već su ostavili kao da ispadne pljačka. Pumpa tada nije imala video- nadzor, svedoka ubistva nema, pa se ne zna ni koliko je njih bilo, kako su došli ili sa čim.- kaže Milenko koji sve više sumnja da je ubistvo bilo smišljeno.
    Gledajući slike mrtvog sina, otac kaže da je Goran imao vidljive povrede i masnicu iznad desnog oka, gde ga je prema pretpostavci, ubica udario okvirom pištolja.
  • Mislim da je prvo Gorana onesvestio a onda mu ispalio jedan metak u slepočnicu i to onaj što je zabranjen Haškom konvencijom. Specijalni rasprskavajući metak prošao je Goranu kroz glavu i izašao ispod desnog uha, raznevši mu mozak i deo vrata. – priča otac koji kao dokaz pokazuje fotografiju na kojoj se vidi ulazna i izlazna rana.
    Milenko tvrdi da pištolj iz kojeg je pucano na Gorana nije pronađen, što je otežavajuća okolnost za istražne organe. On kaže da su na mestu zločina od ubice ostali tragovi obuće u lokvi krvi, koje su možda i jedini dokaz.

Smiljka Kostić

Možda Vam se svidi i