Održana prva konstitutivna sednica neformalne Zelene Odborničke grupe

Od strane Ozon
1 komentar

Danas je u gradskoj kući odžan radni sastanak i konstituisanje neformalne Zelene odborničke grupe Skupštine Grada Sremska Mitrovica. 

Ovu neformalnu grupu čine odbornici iz različitih stranaka posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoјa, koјi aktivno rade na promociјi i prihvatanju evropskih standarada i normi.

Na prvom radnom sastanku i konstuisanju neformalne Zelene odborničke grupe Skupštine Grada Sremska Mitrovica, prisustvovalo je 15 odbornika.

Neformalna Zelena odbornička grupa je dobar primer okupljanja odbornika oko teme i dokazuјe da oblast životne sredine ne poznaјe političke boјe i granice. Cilj ove grupe јe da teme zaštite životne sredine i održivog razvoјa dobiјu prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja.

Svaki čovek ima pravo na zdravu životnu sredinu, što je i definisano Arhunskom konvencijom, i upravo zato održivi razvoj i zaštita životne sredine treba da bude jedna od najvažnijih pitanja u našoj lokalnoj zajednici, kao i jedno od političkih pitanja. Neformalna zelena Odbornička grupa se formira sa ciljem uspostavljanja sprege između civilnog društva, predstavnika privrede i lokalne samouprave, kako bi se u procesu donošenja odluka vezanih za oblast zaštite životne sredine čuo glas naroda. Ovoj grupi koja će kroz organizovane tribina, obuka i „zelene stolice “ mogu da se pridruže svi odbornici koji žele da unaprede svoje znanje i pomognu razvoju lokalne zajednice. Ovo je takođe i jedna od aktivnosti projekta „Održivi razvoj za sve-platforma za lokalni dijalog“ u okviru programa Zajedno za aktivno građansko društvo, Tamara Milković, predsednik neformalne Zelene odborničke grupe Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Tamara Milković, je naglasila da je cilj ove odborničke grupe da se čuje glas naroda.

“Svi odbornici koji žele da pristupe neformalnoj zelenoj Odborničkoj grupi, povezaće se ca gradjanima, civilnim sektorom i privrednicima, kako bi čuli i njihovo mišljenje o stanju u našoj sredini, o samom održivom razvoju u našem gradu, isto tako da dobijemo inicijativu i predloge i zajedno saradjujemo na unapredjenju životne sredine u gradu Sremska Mitrovica”.

Članstvo poslanika u neformalnoj zelenoj Odborničkoj grupi grupi je dobrovoljno i nije ograničeno brojem članova.

Plan rada “Zelene neformalne odborničke grupe” će biti sačinjen u saradnji sa odbornicima koji će se pridružiti radu ove grupe, a koja će se baviti zaštitom životne sredine i održivog razvoja.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dragan 26.01.2022. - 7:55 am

Hitno da obezbedite merač kvaliteta vazduha u Sremskoj Mitrovici. Takođe i predlog da Ozon Media prenosi rezultate merenja online.

Komentari su zatvoreni.