Održan šahovski turnir za decu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradska uprava za kulturu i sport, Sportski savez grada Sremska Mitrovica i Dunav osiguranje Sportske igre mladih domaćini su velikog šahovskog turnira za decu.

Šahovski turnir za decu održan je danas u Osnovnoj školi „Jovan Popović” za decu uzrasta od 2007 do 2011. godišta.

Oko 100 mladih šahista je danas učestvovalo.

„Ovaj turnir održava se u sklopu jedne dobro poznate velike akcije Sportskog saveza, a to je 100 dana sporta u našem gradu, dakle svaki dan takmičenje. Mi nastavljamo u istom ritmu, jedini grad u Srbiji jedini sportski savez u Srbiji koji će četiri meseca svakoga dana održavati takmičenja za decu. Sva takmičenja su besplatna i u njima će učestvovati svako dete sa teritorije Grada Sremska Mitrovica čiji roditelj potpiše saglasnost da mu dete učestvuje. Takmičarima danas želim puno kvalitetnog i lepog šaha, druženja, osmeha i da im sport bude način života, a šah je pored sporta i velika nauka kojoj zaista treba posvetiti život.” rekao je Nemanja Crnić, sportski sekretar.

Pobednici u svim kategorijama će dobiti majice, osvajači prva tri mesta dobiće medalje, a osvajači prva dva u svakoj kategoriji putuju na državno prvenstvo Sportskih igara mladih.

Možda Vam se svidi i