Od petka skuplje registarske tablice

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije donela je Uredbu o vrstama usluga koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova i visini taksi za pružene usluge, a koja se odnosi i na izradu (duplikata) registarskih tablica koja je objavljena u Službenom glasniku 15. jula a stupila je na snagu osam dana od obnjavljivanja, tako da je faktički od danas ta Uredba na snazi.

U Uredbi stoji da će izrada registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila – duplikat (par) ubuduće će koštati 2.184 dinara, dok će trošak za izradu registarske tablicu za priključno vozilo – duplikat (komad) iznosti 1.248 dinara.

Ono što je promenjeno, mada nije baš najjasnije jer je i ranije plaćano, je da se pored taksi propisanih za usluge izdavanja javnih isprava, ličnih dokumenata i registarskih tablica, plaća i iznos koji predstavlja troškove njihove izrade, a naknada za troškove izrade ovih registarskih tablica uplaćivaće se na račun Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Pored naknade troškova za izradu, plaća se i Republička administrativna taksa, od 1.140 dinara, odnosno 580 za priključna vozila. To praktično znači da će tablice od petka koštati 3.324 dinara za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila.

Izvor: Autosrbija.club

Možda Vam se svidi i