Od danas “Partizan” ponovo RADI

Od strane Ozon
0 komentar

U sklopu manifestacije “Sportske igre mladih” danas je svečano otvoren i jedan od najpoznatijih simbola Grada Sremska Mitrovica – teren Sokolskog društva, ili poznatijeg kao Partizan.


Rekonstrukcija koja je započeta pre nekoliko meseci završena je većim delom a obnovom ovo mesto biće na usluzi svom građanima Mitrovice, za manifestacije svih vrsta sa posebnim ciljem da se motivišu mladi da se bave sportom.

Načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo, kome je ovaj teren bio prvo mesto gde je on bacao košarkašku loptu 90-ih godina, a kasnije postao i odličan košarkaš, svečano je danas otvorio teren Sokolskog društva.


“Konačno je došao taj dan da otvorimo Partizan. Znate kako je izgledao ovaj teren pre nekoliko meseci, to mogu da kažem samo u jednoj rečenici – nije bio bezbedan. Posle nekoliko meseci, mogu slobodno da kažem, danonoćnog rada, ovo je sada multifukcionalni teren za tri vrste sporta, mali fudbal, rukomet i tenis. Za publiku koja bude posećivala sportske manifestacije organizovane na ovom igralištu postavljeno je i novih 450 sedećih mesta. Postavljeni su reflektori, urađena je fasada na okolnim zidovima, uređene su svlačionice i prilazi za posetioce. Od danas ovo mesto biće na usluzi svim građanima, besplatno”.

Ševo je dodao da se stariji građani sećaju sjaja starog terena i da taj osećaj treba preneti na nove generacije, jer će najveći benefit ipak, imati deca, koja će ovde svakodnevno trenirati. On je uputio i apel da svi čuvamo ono što smo teško sagradili. “Čuvajmo ono što smo teško renovirali i sagradili, ovde nije kraj, biće još radova na terenu, sada je bitno da je osposobljen za kulturne i sportske manifestacije i to treba čivati za generacije koje su sada stasale”.

Sokolsko društvo godinama u nazad važi za jedno od omiljenih mesta Mitrovčana. Osnovano još tokom prošlog veka kao „Sportsko sokolsko društvo“, ima veoma bogatu tradiciju, koja ni do danas nije prekinuta, a sve zahvaljujući deci i Mitrovčanima različitog starosnog doba koji godinama svojim uspesima u sportu ostavljaju trag budućim generacijama.
Na terenu Sokolskog društva pre skoro 20 godina održan je sportski dođaj i od tada do danas na ovom terenu sporta nije bilo. Od danas, sport se vratio na teren.

Sredstva za rekonstrukciju obezbedio je Grad uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Možda Vam se svidi i