Obuka „Osnovni informatički alati” za mlade sugradjane

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku je obuka „Osnovni informatički alati” koju u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum realizuje Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica. Obuke se organizuju u okviru projekta „Informatička pismenost mladih” uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Biljana Matić, koordinatorka projekta navodi da su polaznici savladali Word, Excel i PowerPoint, a nakon završene edukacije dobiće sertifikate i dodaje: „Budućnost se vrti oko interneta, informatička pismenost veoma je važna u toku školovanja, pri zapošljavanju, profesionalnom napredovanju i bukvalnom snalaženju u svetu. Mlađa populacija u velikom broju koristi i računar i internet i provodi za računarom veliki deo svog slobodnog vremena. Međutim, istraživanje je pokazalo da učenici ne znaju da na pravi način izdvoje, sortiraju i koriste informacije. Zbog toga su ove obuke veoma važne, a mi u septembru organizujemo novi krug edukacija, za fotošop i veb dizajn.”

Predrag Sretenović, polaznik obuke, ima 21 godinu, po struci je medicinski tehničar i zaposlen u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, kaže: „Na edukaciju sam se prijavio kako bih proširio i unapredio svoja znanja iz ove oblasti. Za ovu obuku sam saznao preko Kancelarije za mlade. Planiram da je nastavim i dalje u septembru, časovi mi nisu bili teški jer sam neka znanja iz informatičke pismenosti već imao, tako da je ovo praktično bila samo nadogradnja već naučenog.”

Nemanja Ljubinković koji kaže da se polaznici odlično snalaze, počeli su sa osnovama Word-a i Excel-a, a sada samostalno rade zadatke.

Možda Vam se svidi i