Obeležen 24. mart – Svetski dan borbe protiv tuberkuloze

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ove godine obeležavamo 140. godišnjicu od objave dr Roberta Кoha o otkrivanju bacila tuberkuloze, uzročnika ove bolesti.

Tuberkuloza je danas u svetu infekcija koja prouzrokuje smrtni ishod kod velikog broja ljudi koji obole, iako je izlečiva.

Povodom 24.marta- Svetskog dana borbe protiv TBC, čiji je ovogodišnji moto „INVESTIRAJ U TUBERKULOZU, SPASI ŽIVOTE“ , volonteri Crvenog krsta Sremska Mitrovica, na datu temu, održali su predavanje članovima Udruženja Roma „Za našu decu“ iz Laćarka.

Nakon predavanja, prisutnima su podeljeni i setovi higijene, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja kroz projekat „Hitan odgovor na kovid 19“.


Istim povodom, volonteri su na Gadskom trgu delili edukativno propagandni materijal , putem koga su sugrađani mogli da se upoznaju sa načinima prepoznavanja simptoma koji ukazuju na tuberkulozu, merama koje treba preduzeti da bi se sprečila njena pojava, i načinima lečenja ukoliko se od nje oboli
Cilj realizovanih akcija, jeste motivacija sugrađana da se prilikom pojave nekih od simptoma, jave zdravstvenim ustanovama radi preventivnog pregleda, i time smanje rizik od oboljevanja, kako za sebe, tako i za okolinu.

Možda Vam se svidi i