Nove sprave za gimnastiku u selu bez sale za fizičko

Od strane Ozon
0 komentar

Dok rade fizičko, učenici škole “Jovan Popović“ iz Velikih Radinaca, to ne rade u sali za fizičko jer je još uvek nemaju. 

Učenici  ne vežbaju  na spravama  bar što se tiče gimnastike, kao što su kozlić, konj sa hvataljkama, vratilo, razboj, strunjače…

Zbog potrebe za spravama Mesna zajednica Veliki Radinci, pokrenula je inicijativu za nabavku sportskih rekvizita za učenike osnovne školu u Velikim Radincima.

Deca i učitelji ne traže luksuz, već osnovne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, koje je, inače, obavezan predmet i preduslov zdravog odrastanja.

„U nedostatku fiskulturne sale trudimo se da improvizujemo i snalazimo se kako bi deci omogućili bavljenje sportom i drugim fizičkim aktivnostima nepohodnim u njihovom razvoju. Ovo je prilika da se zahvalim načelniku resorne Gradske uprave Vasilju Ševi na razumevanju i ulaganju i u seoske sredine”, rekao je Miloš Kekić predsednik Saveta MZ.

Gradska uprava za kulturu i sport obezbedila je potrebna sredstva i u školu dopremila kozlić, gimnastičarsku spravu koju će učenici koristiti tokom svojih aktivnosti, kao i dve strunjače.

Često se misli da deca na selima nisu zainteresovana za bilo šta što nije fudbal, odnosno folklor i to je još jedna greška, deca u selima su željna takmičenja, dokazivanja, znanja i pokazuju da su voljni da uče.

Za učenike je nabavka ovih sportskih sprava od velikog značaja kada im vremenske prilike ne dozvoljavaju da fizičko vaspitanje mogu da obavljaju napolju.

Možda Vam se svidi i