Nove cene goriva na pumpama – poskupljuju i benzin i dizel

Od strane Ozon
0 komentar

Obe vrste goriva čija je cena ograničena uredbom Vlade Srbije danas će poskupeti. Cena dizela biće veća za nešto više od dinar, dok će benzin poskupeti za tri dinara. Evrodizel će se od danas do petka 3. juna prodavati po ceni od  203,50 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za 187 dinara za litar. 

Podsetimo, prošle nedelje je benzin poskupeo za 4 dinara, a dizel za 20 para. Pre toga, od 6. do 20. juna, dve nedelje cene goriva na pumpama u Srbiji nisu menjane, a tada je litar dizela koštao 202, a benzina 180 dinara. 
Vlada Srbije je juče donela odluku kojom se privremeno smanjenje akciza na olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja produžava do 30. juna ove godine. Kako je saopšteno, ova odluka doneta je u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana i privredne stabilnosti, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu i njenu tendencijuu daljeg rasta koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.

Možda Vam se svidi i