(Ne)obične klupe na sremskomitrovačkoj plaži

Od strane Ozon
0 komentar

Mamina klupa – beba ne bira ni mesto ni vreme

Svi znamo da malo dete treba redovno da se hrani majčinim mlekom, ali isto tako znamo (uglavnom majke dojilje) da beba neretko ne bira ni vreme, a ni mesto kada će zaplakati željna potrebne joj hrane.

Upravo tome služe klupe na najlepšem sremskomitrovačkom kupalištu.

Na mitrovačku plažu stigla je “Mamina klupa”, sa ciljem razbijanja tabua koji postoji u društvu, a odnosi se na dojenje dece na javnom mestu.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, prezentovao je ovogodišnju novinu mališanima koji su mu pravili društvo prilikom obilaska Gradske plaže.

.Reč je o “Maminoj klupi” koja je rezervisana i namenjena isključivo majkama sa malom decom. Bebe ne biraji ni mesto ni vreme kada su gladne ili kada ih treba presvući, stoga je na Gradsku plažu postavljena klupa za dojilje, kako bi majke u svakom trenutku mogle da podoje ili prepoviju svoje dete, dok uživaju u hladovini i pogledu na reku. Кlupa će biti postavljena na plaži tokom leta, a krajem kupališne sezone će joj se pronaći novo mesto u centru grada.

Кako je istakao Samardžić, ideja i cilj postavljanja “Mamine klupe” jeste promocija dojenja kao najzdravijeg i najboljeg načina ishrane dece, kao i podrška majkama koje doje na javnom mestu.

Možda Vam se svidi i