Nenad koji pešači za Martu (13) danas stigao u Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Nenad Popović, odlučio je da šetnjom kroz Srbiju pomogne materijalno ugroženoj porodici trinaestogodišnje Marte Jovčić iz jednog sela u opštini Žabari, ali i da ujedno ukaže na značaj mentalnog zdravlja, koje utiče na opšte zadovoljstvo i uspeh nacije.

Popović je danas, nakon odmora u Rumi, stigao i u Sremsku Mitrovicu, gde će prenoćiti a sutra nastavlja dalje, peške prema Šapcu. Na samom ulasku u grad, dočekale su ga članice kluba nordijskog pešačenja iz Sremske Mitrovice.

Sa pešačenjem za Martu, krenuo je 28. decembra. Za devojčicu Martu, preeći će 1.300 kilometara, malu devojčicu od 13 godina, koja se stara o svojoj familiji i živi u kući od blata bez struje.

“ Želim njenoj familiji da obezbedim bolje uslove, a i njena najveća želja je da ima prostor u kome može da uči i da ne zaostaje sa školom“ – kaže Nenad Popović

Nenad Popović želi da pomogne devojčici Marti Jovičić skupljajući za izgradnju novog doma za njenu porodicu. Ova hrabra devojčica nosi teret cele porodice na svojim nejakim plećima, brine o mlađem bratu i sestri i bolesnim roditeljima. Odličan đak i voli i želi da uči, ali s obzirom na to da u kući nemaju struju ni grejanje, ove zime uči pod jorganom.

„Prepešačiću 1300 kilometara preko cele Srbije za Martu, izdržljivu 13-ogodišnju devojčicu koja brine o roditeljima i mlađoj braći i sestrama jer su joj roditelji bolesni. O njoj sam saznao preko organizacije Srbi za Srbe nakon čega sam odabrao da ona bude cilj zbog kojeg ću prošetati Srbijom.

Ova akcija potiče iz moje lične životne priče kao neko ko se borio sa drugim mentalnim problemima poput PTSD, traumom i pokušajem suicida. Sada je moja borba usmerena na osnaživanje onih kojima je to najpotrebnije, jer ne želim nikome ni približno šta sam ja prošao.

Ukoliko želite da podržite akciju, možete to učiniti na nekoliko načina:

Donirajte sredstva uplatom na račun organizacije Srbi za Srbe 160-279491-71, sa naznakom „Za Martu Jovičić“; Ili sredstva donirajte direktno na https://www.justgiving.com/crowdfunding/nenadmaverick

Pošaljite SMS na broj 7763 koji pripada organizaciji Srbi za Srbe, a sve donacije se dele na sve korisnike njihove pomoći.

Možda Vam se svidi i