Nemanja Ranković novi predsednik sudijske organizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Sudijska organizacija izabrala je novog predsednika ove organizacije, Ranković Nemanju iz Jarka.

Ranković je izabran na skupštini fudbalskih sudija Sremskog okruga koja je održana protekle nedelje.

Po pravilniku Fudbalskog saveza Srbije, predsednik sudijske organizacije ne može biti neko ko je aktivan sudija. Ovo pravilo važi za sve saveze koji prelaze opštinski nivo tako da Ranković pored svoje nove pozicije u organizaciji ostaje i fudbalski sudija.

“Počeo sam da sudim davno, pre desetak godina, slušao sam predavanja i pohadjao našu školicu za fudbalske sudije. Na svojoj prvoj utakmici shvatio sam da se teorija i praksa razlikuju, izašao sam u ogromnom strahu iako sam bio prvi pomoćni sudija. Uzeo sam zastavicu i mahao i šta treba i šta ne treba, bila je to velika katastrofa.” priča Nemanja.

Odmah nakon osudjene utakmice, Nemanja je dobio želju da skine dres i da se bavi drugim stvarima ali ipak, ljubav prema ovom sportu dovodi ga do onog što danas jeste, predsednik sudijske organizacije. 

“Sudjenje te nauči prvo kako da raspolažeš sa vremenom, kako da organizuješ život, to je vrlo odgovoran posao koji zahteva razna odicanja a na kraju se uvek isplati. U sudjenju može uvek da se napreduje, kako na sudijskom planu tako o na zivotnom, jer je to posao koji donosi razna iskušenja.” objašnjava Nemanja.

Poziv i ulogu predsednika shvata ozbiljno, glavni cij mu je da okupi što više mladih kako bi broj od 37 sudija na teritoriji grada porastao.

“Počastvovan sam, imam viziju i strategiju, znam koji su problemi današnjih sudija i mladih generalno.”

Uskoro bi sa radom trebala da započne i škola za fudbalske sudije a na nama je da vidimo da li je Nemanja Ranković spreman za sve ono što ga čeka.

Možda Vam se svidi i