Nedimović s poljoprivrednicima o njihovim problemima

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu sa poljoprivrednicima, koji su, između ostalog, nezadovoljni otkupnom cenu suncokreta, naglašeno je da će sva dodatna pitanja biti razmotrena u vladi u naredna dva dana.

„Na sastancima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu dogovoreni su naredni koraci za rešavanje problema apostrofiranihi u razgovoru ministra i poljoprivrednika, dok će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati”, naveli su u Ministarstvu.

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cena suncokreta, članovi Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su danas proteste u više mesta.

Poizvođači traže 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu zrna suncokreta.

Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem, pozdravila je današnju brzu reakciju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića na proteste poljoprivrednika u Vojvodini i ocenila da su konkretni i jasni predlozi ministra dovoljni da se problemi reše bez daljih protesta.

„Pokrajinska vlada podržava razgovore bez blokade, jer ona ne doprinosi rešavanju problema, već samo otežava život drugim građanima. Pokrajina će u okviru nadležnosti preduzeti sve što je moguće da se, posebno u uslovima velike suše, olakša položaj poljoprivrednika i paora, i da se pritom ne ugrozi funkcionisanje preduzeća iz oblasti vodoprivrede”, naveo je Mirović.

Mirović je naglasio da pozivaju sve da obustave proteste i nađu rešenja u direktnim razgovorima sa najvišim predstavnicima Vlade i Ministarstva.

Možda Vam se svidi i