Nastavljani radovi u Grgurevcima

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom 2021. godine lokalna samouprava je intenzivno radila na unapređenju ruralne putne infrastrukture, a u 2022. godini nastavljeni su radovi na rekonstrukciji jednog seoskih puteva.

“Krajem prošle godine asfaltiran je deo puta u Fruškogorskoj ulici u Grgurevcima u dužini od neka dva kilometra a pre nekoliko dana započeli su radovi na asfaltiranju drugog dela ulice koju meštani ovde nazivaju ženski ili crveni put. Dužina ove deonice je od lovačkog doma do novog čota je kilometar ipo. Radiće se asfalt širine tri metra sa bankinama sa obe strane puta. Vrednost radova je 20 miliona dinara koje finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tu su uključeni pripremni radovi koji su sada u toku i koji podrazumevaju uklanjanje panjeva i korenja kao i sečenje rastinja i šiblja, zemljane radove i kolovoznu konstrukciju. Ogromnu zahvalnost za ove radove dugujemo Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede i potpredsedniku Vlade Republike Srbije, u poslednjih nekoliko godina sa Republičkih nivoa ostvarili smo ulaganja od preko pola milijarde dinara u obnovu putne infrastrukture na teritoriji Grada Stemska Mitrovica što je od krucijalnog značaja. Ulaganje u seoske puteve i ostanak ljudi na selu znači da se ljudima otvaraju novi pravci.” rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Kako je rekao Duško Krstić, predsednik MZ Grgurevci, na asfaltiranje „crvenog puta“, kako ga meštani zovu, čekalo se sedamdeset godina, a povezuje selo sa putem koji vodi ka Beočinu, Vrdniku, Iloku, čime  Grgurevci dobijaju putnu mrežu kakvu do sada nisu imali.

“Zahvaljujem se Ministarsvu poljoprivrede i Branislavu Nedimoviću, konačno smo dobili put koji spaja Grgurevce sa ostalim mestima. Konačno može da se prodje kroz Grgurevce, značaj ovog puta je veliki i ogroman. Nadam se da će Grgurevci jednom biti turistički potencijal.” rekao je Duško Krstić, predsednik MZ Grgurevci.

Možda Vam se svidi i