Nastavlja se sređivanje „Muzeja Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

U toku su molerski radovi u zgradi „Muzeja Srema“ u Sremskoj Mitrovici. Radovi se izvode u četiri izložbene prostorije, a ukupna površina iznosi 250m2. Ovi radovi predstavljaju nastavak renoviranja i krečenja, koje je započeto prošle zime. Sredstva za adaptaciju Muzej Srema je obezbedio u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Radovi su bili neophodni, jer je zgrada stara, izgrađena je početkom 18 veka. Povremene intervencije nisu bile dovoljne, moralo se naći trajno rešenje probelma, kažu u ovoj ustanovi. Takođe, jedan od povoda za uređenje prostora je i priprema za veliku izložbu povodom obeležavanje 80 godina od stradanja Srba, Jevreja, Roma od ustaške NDH u Mitrovici tokom Drugog svetskog rata.

Ulepšan Muzej Srema. Vreme je za prolećno razgledanje – Ozon Media

Zgrada „Muzeja Srema“je tokom godina menjala svoju namenu. U periodu vojne granice, kao administrativna vojno-graničarska zgrada, da bi potom dobila funkciju suda, koju je imala i u periodu Kraljevine Jugoslavije tokom 3. i 4.decenije 20.veka. Ovo je jedna od najtarijih, najgudovečnijih i najznačajnijih zgrada u Gradu, koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik