Ulepšan Muzej Srema. Vreme je za prolećno razgledanje

Od strane Ozon
0 komentar

Renoviran i uređen, sa proširenom ponudom, muzej Srema, dočekuje nove i stare posetioce.

Sjajna bela boja, pastelne nijanse zidova – novi, svež i lep izgled ulaska u Muzej, svakog će  gosta obradovati.  Nakon duge zime omiljeni  muzej svih koji su obilazili Muzej “Srema”,  otvoren je za goste nakon temeljnog sređivanja.

“Muzej “Srema” je renoviran,  radovi su počeli 20.decembra i sada posetioce možemo dočekati u još lepšem ambijentu”, rekao je zamenik direktora muzeja, Stefan Vučić.  On je objasnio da je najvažnije, kada je u pitanju sređivanje muzeja, da je obnovljeno  predvorje i hodnici, koji su bili u najlošijem stanju,  na prvom spratu je takođe, renoviran hodnik, kancelarije su renovirane, kao i sanitarni čvorovi, što raduje i zaposlene. Zadovoljni smo radovima i  zahvalni svima koji su radove pomogli”.

Direktor Muzeja “Srema”, Andrija Popović, je naglasio da je renoviranje urađeno na vreme, početkom proleća, kada je i vreme za posete Muzeju, ali ono što je tokom renoviranja uočeno je ustvari najbolja stvar za sam Muzej ali i za posetioce.  “Prilikom renoviranja Muzeja, majstori su otkrili ostatke dekoracije na tavanici u blizini biblioteke. Dekoracija u vidu ponavljajućih floralnih motiva, najverovatnije je bila prikazana duž ivica čitave tavanice. Odlučili smo da na ovaj način sačuvamo fragment prošlosti koji će posetioci moći da vide na prvom spratu Muzeja Srema”.

Možda Vam se svidi i