Na račune građana leže 10.000 nakon toga stiže još 11.700 dinara

Od strane Ozon
2 komentari

Za sve zaposlene u prosveti, obrazovanju i naučnim institucijama juče je počela isplata po 10.000 dinara državne podrške.

Novac su juče dobili zaposleni u školama od posebnog interesa, učeničkim i studentskim domovima, danas stiže visokom obrazovanju i naučnim ustanovama, a sutra pomoć dobijaju u osnovnim i srednjim školama.

Ministar Siniša Mali je najavio je da će danas Vlada doneti i preporuku lokalnim samoupravama da isplate pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama, pošto su one u nadležnosti gradova i opština, a u nekima od njih pomoć je već isplaćena.

Mali je naveo i da 16. maja počinje prijavljivanje za novih 100 evra pomoći za mlade od 16 do 29 godina, što će biti druga ovakva pomoć u ovoj godini.

– Prvih 100 evra dobilo je 1.059.000 mladih i oni nemaju potrebu da se prijavljuju, jer će dodatni novac dobiti po automatizmu, a treba da se prijave oni koji to do sada nisu uradili, rekao je Mali.

Ministar finansija pozvao je sve koji imaju dete rođeno od 1. januara ove godine da se prijave za pomoć pri kupovini kuće ili stana.

Država ima dovoljno novca. Što više beba i mladih porodica podržimo ovako, to je bolje za našu zemlju – rekao je ministar finansija.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Vladan 30.04.2022. - 8:52 am

A STA JE SA NAMA KOJI NE RADIMO.NE PRIMAMO SOCIJALU.NEMAMO USLOVI DA SE LECIMO A IMAMO PROSEK OD 37 DO 60 GOD.A IMA NAS DOOOSSTAAAA?????

Jelka Mircetovic 30.04.2022. - 4:11 pm

Mislim da je odlicno.ali me zanima da li treba cuvati racune ili to ima neku drugu svrhu hvala

Komentari su zatvoreni.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik