Na pijaci u Sremskoj Mitrovici orah među najskupljim u Srbiji

Od strane Ozon
1 komentar

SREMSKA MITROVICA. Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su najviše u Beogradu, ali pojedini proizvodi mogu se kupiti i po jeftinijoj ceni u odnosu na onu koja je, na primer, u Novom Pazaru ili Šapcu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), krompir je najskuplji u Beogradu, dok je u Sremskoj Mitrovici nešto jeftiniji, te je Mitrovčanima potrebno da za krompir izdvoje od 100 dinara po kilogramu. U isto vreme prošle (2021) godine krompir je koštao od 60 do 80 dinara po kilogramu.

U Sremskoj Mitrovici se slatki kupus po kilogramu mogu kupiti po ceni od 40 do 50 dinara, što je ista cena kao i za Beograd, dok je isto povrće najjeftinije u Leskovcu, gde košta od 29 do 39.90 dinara.

Raspon cene oraha po kilogramu u Sremskoj Mitrovici se kreće od 1000 do 1399.99 dinara, što je mežu većim cenama za taj proizvod na našem tržištu. U Nišu i Kraljevu je ista cena kao i u Sremskoj Mitrovici, dok beograđani za orah plaćaju do 1529.99 dinara koliko je u Beogradu, a najjeftiniji orasi su  u Zaječaru, Leskovcu, Nišu i Pančevu i prodaje se za cenu od 800 dinara.

RZS obrađivao je ove cene u periodu od 15. do 21. novembra.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Ugfg 09.12.2021. - 9:38 pm

Dobar biznis odes i kupiš robu jeftniju i prodajes gde je skuplja.

Komentari su zatvoreni.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik