Na muci se poznaju junaci! Đura Đalinac boluje od opake bolesti, a peva za druge

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

Đura Đalinac, pevač i otac četvoro dece iz Sremske Mitrovice, jedan je od onih koji se ne predaju ni kad je najteže, a u prilog tome svedoči to što je u najgorem zdravstvenom stanju, iako ne može da stoji i sa zavojima oko stomaka do skoro i pevao.

Ustupljena fotografija

Đalinac je nedavno nastupao na humanitarnoj rok svirci koja je održana za ženu iz Sremske Mitrovice koja boluje od karcinoma, iako i sam vodi bitku sa opakom bolešću.

Nakon nekoliko meseci istraživanja, saopšteno mi je da postoji mali tumor, da nije agresivan i da je na vreme otkriven. Inače, dijagnoza je Adenokarcinom Peritoneuma, ali izgleda da je to metastaza adenokarcinoma, najpre gornjeg dela digestivnog trakta. Imao sam sreću što nije na drugom mestu, inače bih odavno bio mrtav – rekao je nedavno Đura i dodao da ga to nije sprečilo da nastupi na humanitarnom koncertu sa svoju sugrađanku koja vodi istu bitku.

Iako nije bio pozvan da učestvuje, Đalinac nije mogao da odbije poziv kolega koji su ga sa bine primetili u publici.

– Zapravo sam na koncert došao kao podrška, ali sam na kraju izvučen od strane publike i kolega na binu. Otpevao sam samo dve pesme. Najveća žalost je što još dva muzičara koja su me pratila nose istu bolest, ali eto, svi smo izašli i pomogli. Te večeri bilo je nekoliko bendova iz Mitrovice. Nisam bio na spisku izvođača i kad su me videle kolege, samo su me izvukli na binu– ispričao je Đalinac i dodao da mu nastupi i te kako nedostaju.

Kaže, živi za dan kada će moći da izdrži celu svirku, a da se ne umori. Do tad- peva koliko može.

Šamac. Ustupljena fotografija

–Mogu da pevam koliko imam snage, sva sreća da nemam bolove i da se pozitivno držim. Inače se brzo zamorim kad stojim, ali nema predaje u ovome – istakao je Đura.

Mitrovčani ga prepoznaju po specifičnoj boji glasa i po svirkama u mnogim lokalima koji su bili popularni u Sremskoj Mitrovici, kao što su Trend, ex Film, Pasaž… svirao je po Beogradu, Šapcu i Novom Sadu.

Đura Đalinac je i nekadašnji učesnik šoua „Nikad nije kasno“ rokerskim nastupima, životnom pričom i optimizmom koji ga krasi uprkos nedaćama, osvojio je srca mnogih, ali je nedavnim priznanjem da ima tumor dirnuo sve.

Kako su kolege uspele da ga izvuku iz publike, pogledajte u videu.

Možda Vam se svidi i