Na mature bez automobila

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon što je grupa kragujevačkih maturanata tragično nastradala u automobilskoj nesreći vraćajući se sa maturske večeri, njihovi prijatelji i nastavnici su 2014. godine pokrenuli kampanju pod nazivom “Na maturu bez automobila”. Agencija za bezbednost saobraćaja od samog početka podržava ovu kampanju koja za cilj ima unapređenje bezbednosti mladih u saobraćaju.

Foto: Opština Šid
Foto: Opština Šid

U saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Opštine Šid, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja su danas u sali Kulturno obrazovnog centra Šid održali tribinu za maturante srednjih škola kako bi izneli statistiku koja ne ohrabruje i kako bi putem preventivnih aktivnosti ukazali na štetnost i posledice konzumacije alkohola tokom vožnje, upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje ili vožnje brzinom većom od one propisane. Tribina je bila interaktivnog karaktera, ispunjena zadacima i praktičnim pitanjima za potencijalne vozače i vozače početnike. Maturantima su se na predavanju pridružili predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković.

Foto: Opština Šid

Predavanje pod naslovom “Još uvek vozim” vodio je Slaviša Savić, predavač i saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja. On je maturantuma preneo lično iskustvo o saobraćajnoj nesreći zbog koje je danas u invalidskim kolicima, o rizičnom i nepromišljenom ponašanju u saobraćaju, o nužnosti menjanja loših navika i čuvanja svojih i tuđih života.

Foto: Opština Šid

Na Trgu kulture su u periodu od 11 do 13 časova bili postavljeni simulatori čeonog sudara “Kosa ravan” i prevrtanja vozila “Ražanj” koje su maturanti, ali i svi građani mogli da isprobaju pod nadzorom stručnih lica Agencije za bezbednost saobraćaja.

Foto: Opština Šid

IZVOR Opština Šid

Možda Vam se svidi i