Modernizacija pruga. Sednica Komisije za Prostorni plan Vojvodine u ponedeljak i utorak, najspornije uklanjanje pruga

Od strane Ozon
0 komentar

Javne sednice Komisije za uvid u Nacrt Regionalnog prostornog plana Vojvodine i izveštaj o strateškoj proceni uticaja ovog plana na životnu sredinu održaće se u utorak, 14. juna i sredu, 15. jun.

Fizička lica i ovlašćeni predstavnici pravnih lica koja su u toku trajanja javnog uvida podneli primedbe u pisanom obliku, mogu prisustvovati javnoj sednici prema rasporedu i spisku koji je objavljen na internet prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine. Javnoj sednici mogu prisustvovati po dva ovlašćena predstavnika pravnih lica, udruženja i potpisnika peticija, odnosno tipskih primedbi. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač planskog dokumenta javno iznosi svoj stav.

Početak obe sednice zakazan je za 13 časova, a održavaju se u amfiteatru Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Neki od problema koje su tokom javnog uvida građani, aktivisti i udruženja isticali, a koji su navedeni u primedbama na Plan su to što je iz funkcije železničkog saobraćaja izuzeto oko 700 kilometara pruga i smanjenje površine zaštićenih područja prirode. Ovo je treći po redu regionalni prostorni plan APV: prvi je usvojen za period 1978-2000, a drugi od 2011. do 2021. godine. 

Materijal za izradu PPPPN IK železničke pruge Beograd – Šid – granica Hrvatske, deonica Stara Pazova – Golubinci – Šid i železničke pruge Inđija – Golubinci – GRAFIČKI DEO

Materijal za izradu PPPPN IK železničke pruge Beograd – Šid – granica Hrvatske, deonica Stara Pazova – Golubinci – Šid i železničke pruge Inđija – Golubinci – TEKSTUALNI DEO

Možda Vam se svidi i