Model javno privatnog partnerstva prvi put uveden u kazneno-popravne ustanove

Od strane Ozon
0 komentar

Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici postao je prva ustanova Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koja je potpisala ugovor o javno privatnom partnerstvu kojim se obezbeđuje tehnološki napredan i za životnu sredinu bezbedniji sistem centralnog grejanja.

Direktor Uprave Dejan Carević ocenio je da javno privatno partnerstvo donosi višestruku korist za zavod i privatnu kompaniju koja je zamenila staru, dotrajalu instalaciju i obavezala se da narednih 15 godina održava celokupan sistem grejanja.

„Umesto mazuta koji zagađuje životnu sredinu, iz našeg drvnog pogona će se koristiti bio razgradivi otpad koji sada postaje sirovina za grejanje“, ukazao je Carević. On je istakao da nije bilo dileme oko uspostavljanja modela javno privatnog partnerstva jer na ovaj način država štedi ogroman novac.

Kako je objasnio, Zavod nije imao nikakav finansijski teret i proizvodnja u drvnom pogonu je sada zaokružena, tako da on sada ima još veći značaj. Na ovaj način, dodao je Carević, dobijeno je kvalitetno, stabilno i za okolinu bezbednije grejanje.

On je naveo da će posle 15 godina od potpisivanja ugovora KPZ u Sremskoj Mitrovici od privatne kompanije preuzeti održavanje centralnog grejanja.

Posebno je važno, kako je istakao, je što će osuđena lica u modernoj kotlarnici proći obuku za upravljanje zahtevnim procesima što im otvara nove mogućnosti za rad po isteku kazne.

Saopštenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Izvor: euractiv.rs

Možda Vam se svidi i