Mitrovčanka Vesna Stanimirović među 100 uspešnih poslovnih žena Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Pošta Srbije proglasila je pobednice svog prvog nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena”, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Srbije.

Predstavnicama najuspešnijih preduzetnica priznanja su uručili Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, i članica konkursne komisije – Draginja Đurić, savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast. Dodela priznanja je održana u Palati Srbije.

Ovo priznanje stiglo je i u Sremsku Mitrovicu a dobitnica nagrade je Vesna Stanimirović, osnivač osnivač predškolske ustanove “Stonogica”.

Za sto najuspešnijih kandidatkinja, Pošta obezbeđuje nacionalnu vidljivost njihovog poslovanja i besplatan promotivni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije.

Ove žene ruše takve predrasude, ali očekuju veću podršku države. U vreme globalne ekonomske krize, pomoć im je još potrebnija. 

Specijalna publikacija u kojoj će biti predstavljeno sto uspešnih poslovnih žena biće dostupna korisnicima poštanskih usluga bez naknade, dok će, istovremeno, elektronska verzija biti dostupna na korporativnom sajtu Pošte. Najuspešnije preduzetnice biće predstavljene i na zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku i Linkedinu.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, istakla je da sprovođenje ovog konkursa značajno doprinosi promociji ženskog preduzetništva i osnaživanju žena da pokrenu sopstveni biznis. „Neophodno je da kontinuirano radimo na rešenjima za unapređenje položaja žena, jer to doprinosi i boljoj poslovnoj klimi i rezultatima koja su od ključne važnosti za rast i napredak cele Srbije. Rodna ravnopravnost garantuje ne samo ženama bolje šanse i prilike već i celokupnom društvu”, rekla je ministarka Matić.

Možda Vam se svidi i