Mitrovčanin Boris Subotić u izboru za Pesmu Evrovizije!

Od strane Ozon
0 komentar

Boris Subotić iz Sremske Mitrovice, ušaoo je u uži izbor za Pesmu Evrovizije.

Nakon rekordnog broja kompozicija koje su prijavljene na ovogodišnji konkurs za Pesmu Evrovizije, Radio-televizija Srbije odabrala je čak 36 pesama koje će učestvovati u nacionalnom izboru.

Od preko 150 kompozicija, selekciona komisija, koju su činili muzički urednici RTS-a, preslušala je sve pristigle numere i za učešće na festivalu odabrala je 36 kompozicija, mežu kojima je i kompozicija Borisa Subotića po nazivom Vrati mi. Boris je pisao tekst i kompoziciju za ovu pesmu.

Podsetimo da je Subotić pobeđivao na mnogim takmičenjima a novčane nagrade koje je dobivao davao je često u dobrotvorne svrhe. Mitrovčanin Boris Subotić, već kao dete, osvojio je novčanu nagradu u iznosu od 20.000 evra od kojih je pola sume donirao Kliničkom centru Vojvodine.

Boris je počeo sa pevanjem u horu Vivak, koji vodi Tamara Pajkanović, a sa samo šest godina pobedio je na Vivkoviziji. Kasnije je postao član hora Čarolija gde je takođe pobedio na festivalu, a nakon toga je prešao u školu pevanja Aleksandre Radović. Učeestvovao je i na dečjoj Beoviziji, učestvovao je i u šou programu „Ja imam talenat“ .

Srbija će novog predstavnika i pesmu za Torino birati na festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, kroz dva polufinala 3. i 4. marta, i veliko finale – 5. marta!

Pobednik festivala „Pesma za Evroviziju 22“ predstavljaće Srbiju na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, koja će se ove godine održati u Torinu, u Italiji.

U Torinu će nastupiti takmičari iz 41 zemlje 

Na 66. „Pesmi Evrovizije“ učestvovaće takmičari iz 41 države. Prema saopštenju Evropske radiodifuzne unije, pored 39 zemalja koje su nastupile u Roterdamu 2021. svoje učešće na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ potvrdile su i Jermenija i Crna Gora.

Polufinala ovogodišnjeg takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ biće održana 10. i 12. maja, a veliko finale 14. maja u Torinu

Možda Vam se svidi i