MEMORIŠI DATUM 27. AVGUST

Od strane Ozon
0 komentar

MEMORIŠI DATUM 27. AVGUST – VINSКI PARК ‘022
Peti “Vinski park” u Sremskoj Mitrovici održaće se u subotu, 27. avgusta u Gradskom parku. Trajanje manifestacije je od 18 – 24h.

27. avgusta biće održan jubilarni, peti po redi Vinski park u Sremskoj Mitrovici, letnja vinska smotra koja će ove godine ugostiti više od 120 vinarija iz Srbije i regiona. U skladu sa reputacijom Vinskog parka i cele sremske regije, i ove godine očekuje se lepo organizovan i veseo skup vinara i prijatelja vinara koji je za pet godina postojanja izrastao u pravi vinski banket na otvorenom, sa reprezentativnom ponudom vina i odabranih delikatesa.

Više od 120 vinarija okupiće se 27. avgusta na 5. Vinskom parku. Zemlja-gost biće Gruzija, a predstaviće se, pored vinara iz Srbije, i kuće iz Slavonije, Istre, Moldavije.

Od 18h do ponoći posetioci mogu da probaju više od 1.000 etiketa vina, a za lakši i prijatniji „tempo“ degustacije tu je više od 30 proizvođača hrane koja će se odlično složiti uz vina iz svih regija Srbije, od Palića do juga naše zemlje, iz Slavonije, Moldavije, Istre.

Pored vina, “Vinski park” promoviše i male prozvođače hrane koji se na tržištu izdvajaju svojom autentičnošću i kvalitetom. U skladu sa tim i ove godine će se predstaviti 20 malih, ali vrhunskih proizvođača delikatesnih prehrambenih proizvoda.

Degustacija vina je besplatna uz kupovinu čaše, a u organizaciji učestvuju Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Sremska Mitrovica.

Cilj ove gastro vinske manifestacije jeste promocija vinske kulture u Sremu i približavanje proizvođača vina njihovim krajnjim potrošačima.
Na festivalu, preko 100 vinarija iz Srbije i regiona predstaviće više od 600 vrhunskih vina.

Možda Vam se svidi i