Kreće isplata od 1. februara.

Od strane Ozon
0 komentar

Uskoro kreće isplata novčane pomoći za mlađe generacije. Naime, 1. februara počeće isplata 100 evra svim mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina koji se za tu pomoć prijave.

Oni koji se do sada nisu prijavili to mogu učiniti do 30. januara.

Zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio je na snagu 13. januara 2022. i taj datum se uzima kao presečni za to ko ima pravo na 100 evra (građani koji na taj dan ispunjavaju navedenu starosnu granicu mogu da ostvare pravo na pomoć).

Prijava za ovu vrstu pomoći moguća je od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Isplata pomoći kreće 1. februara.

FOTO Počela prijava za 100 evra. Pogledajte kako da se prijavite – Ozon Media

Možda Vam se svidi i