Katarina Škorić prvakinja Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici je održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire na kom je učestvovalo 247 najboljih mladih atletičara iz cele Srbije, a među njima i troje članova AK „Srem“.
Katarina Škorić je postala šampionka Srbije u disciplini skok u dalj iz zone odskoka. Ona je vodila u prve tri serije, da bi nakon četvrte i pete pala na četvrto mesto. U petoj seriji je imala odličan skok ali sa prestupom i sve se odlučivalo bukvalno u poslednjem skoku celog takmičenja kada je Katarina dala sve od sebe i preskočivši svoj dotadašnji lični rekord doskočila do 5.20m i zlatne medalje u izuzetno jakoj konkurenciji. Nakon toga je trčala i 200m gde je osvojila šesto mesto sa 28.08s.
Vrlo dobar je bio i Maksim Hasečić novajlija u redovima AK „Srem“ koji je trčao na 800m i svojim novim ličnim rekordom 2:28,20 stigao do sedme pozicije. On inače trči duže distance i ovo mu je bilo novo iskustvo na stazi sa najboljim trkačima Srbije.
Danilo Bojić je u disciplini skok u vis osvojio deseto mesto a na 200m sedamanesto, ali on je i sledeće godine mlađi pionir, vreme radi za njega.
Trener Bojan Komlenić izjavio je da je zadovoljan zalaganjem mladih atletičara i njihovim odnosom prema takmičenju i klubu. Oni su budućnost mitrovačkog sporta i iako su mladi već znaju kako da se ponašaju odgovorno i bore do samog kraja.

Možda Vam se svidi i