Kamion za ultrazvučni pregled dojke u Sremskoj Mitrovici 5. i 6. oktobra

Od strane Ozon
0 komentar

Kamion opremljen ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled dojke biće postavljen na Trgu Ćire Milekića, 5. i 6. oktobra 2022. godine. Preventivni pregledi dojki biće omogućeni za sve zainteresovane žene u sklopu kampanje Udruženja „Žena uz ženu” Novi Beograd, povodom obeležavanja oktobra kao Meseca borbe protiv raka.

Kampanja je podrška ženama obolelim od raka dojke, kako bi se prevencija digla na viši nivo.  Udruženje „Žena uz ženu” osnovano je sa ciljem da pruža podršku ženama obolelim od karcinoma dojke ali pre svega da deluju preventivno kroz radionice, predavanja u prostorijama Udruženja i da govoreći „jasno i glasno” o ovoj temi ukazuje na bitnost i važnost preventivnih pregleda.

Oktobar je mesec borbe protiv raka, stoga Udruženje „Žena uz ženu” organizuje ponovo projekat Budi hrabra u Srbiji, kamion opemljen ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled.

Pojekat je u martu imao veliki odziv, zbog čega su članice Udruženja rešile da ovog puta karavan prođe kroz velike gradove.

Možda Vam se svidi i