Kako da se prijavite za 11.700 dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Mladi od 16 do 29 godina od juče do 31. maja mogu da se na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs prijave za 100 evra pomoći države koja će biti isplaćena 1, 2. i 3. juna.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je napomenuo da pravo na prijavu imaju mladi koji se nisu prijavili u prvom krugu, a oni koji su se već prijavili ne moraju to ponovo da čine.

Objasnio je da se novi proces prijave otvara za one koji su u meduvremenu napunili 16 godina, ili su na neki drugi nacin stekli to pravo, odnosno ukoliko su prošlog puta imali pravo, ali nisu želeli da ga iskoriste.Mali je naveo da je u prvom krugu isplate, po 100 evra dobilo 1.059.425 mladih. Ministarstvo finansija saopštilo je da je u prijavi potrebno da se navede broj lične karte, JMBG i račun u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko osoba nema račun u banci, bira samo naziv banke, a Ministarstvo će u njegovo ime otvoriti privremeni račun u toj banci, a novac će moći da podigne uz neki od ličnih dokumenata.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor.

Kada na sajtu idp.trezor.gov.rs. otvorite ovaj prozor upišite podatke koji se traže.

Nakon toga mišem na POŠALJI ZAHTEV, izaći će vam zeleno obaveštenje, koje zatim zatvorite.

Sledeći korak je PROVERA STATUSA PRIJAVE

Ponovo upišete podatke, kako bi proverili da li je vaša prijava prihvaćena

Na kraju, status prijave izgleda ovako. Prvi korak je gotov.

U slušaju da nemate otvoren račun u nekoj Banci, izaberite bilo koju iz padajućeg menija, na samom početku prijave. Isplata je planirana za 1, 2 i 3. jun, do tada možete proveriti vaš status na linku idp.trezor.gov.rs.

Ako ste prijavu izvršili ranije, možete proveriti vaš status.

Provera i uspešna registracija, izgleda ovako:

Možda Vam se svidi i