Jelena Vukelić . Hit-tretman – Njihova sluz odlično briše bore i ožiljke

Od strane Ozon
0 komentar

Za kozmetičke tretmane sve manje se obaziremo na cenu i bol, ako im je ishod čistije ili podmlađeno lice. Pristajemo na  igle ili lasere…  Ipak, da li biste pristali na gmizanje puževa po vašem licu?

Nekome noćna mora, ali kozmetički saloni u Japanu, Južnoj Koreji i Rusiji su uveliko uvrstili “snail-facial” u svoju ponudu. Tvrde da sluz puževa daje efekte estetske hirurgije – učvršćuje kožu i redukuje bore i ožiljke od akni.

Ovi mekušci su jedina živa bića sa sposobnošću samoregeneracije, za šta je zaslužna supstanca alatonin, koja im omogućava da regenerišu svoju kućicu, kada se ošteti. Priroda je pužu podarila sluz da bi mu zaštitila kožu od oštećenja, infekcija i UV zraka. Vremenom je dokazano da isti efekat ima i na ljudsku kožu.

U Grčkoj je, još pre oko 400 godina p.n.e., Hipokrat koristio zgnječene puževe sa kiselim mlekom za smanjivanje upale na koži.

Kako bi koža bila lepa, sjajna i zategnuta, bez bora, u kozmetičkim preparatima kao sastojak, često se koristi sluz afričkog puža. Jelena Vukelić , smatra se da je upravo to ključni element u borbi protiv starenja kože.

Tretman lica afričkim pužem trebalo bi da podmladi kožu lica, poboljša kvalitet i elastičnost. Sluz puža rešava probleme na licu, kao što su akne, ožiljci i nepravilnosti jer je bogata kolagenom i bakarnim peptidima, prirodnim antibioticima i glikolnom kiselinom. Iskustva korisnika pokazuju da afrički puževi čiste kožu, hrane, hidriraju i smanjuju crvenilo na licu. Moje kolege i ja često volimo da kažemo da su najlepše žene one koje ulažu u sebe, odnosno one koje se neguju iznutra i spolja. Zato uvek preporučujemo da se prepustite stručnim licima, kako ne bi zbog neznanja naškodile svojoj koži, kaže Jelena Vukelić, kozmetičar.

Tretman je bezbolan a izvodi se na temeljno očišćenoj koži lica posebnim kozmetičkim preparatima. Nakon toga, stavljaju se puževi da deluju, veoma pažljivo. Ne postoji opasnost od povreda a sam tretman traje 30 minuta.

Puževa sluz često se koristi u kozmetičkim preparatima za regeneraciju kožu i pomlađivanje. Smatra se jednim od boljih alternativnih načina pomlađivanja, a za to je zaslužan alantoin iz puževe sluzi. Prirodni alantoin zateže kožu, uklanja ožiljke i strije, a ubrzava i zacjeljivanje rana bez ikakvih ožiljaka.

Takođe, puževa sluz bogata je i vitaminima i proteinima, a sadrži i prirodni kolagen te elastin od kojega se sastoji ljudska koža. Kako koža stari tako ostaje bez kolagena pa joj je nužan da bi izgledala elastično i zdravo. U puževoj sluzi ima i prirodne glikolične kiseline koja čisti kožu i djeluje poput pilinga, eliminirajući mrtve stanice na površini kože.

Komentari onih koji su probali tretman je da je isprva čudan osećaj, a zatim je ugodno i relaksirajuće.

Puževa sluz ulazi u pore i poboljšava kožu, jer po svom sastavu puževa sluz je kompleksna mešavina prirodnih sastojaka:

Alantoina, Kolagena i Elastina, Enzima i Antioksidanasa, Prirodnih Antibiotika, Vitamina A, D i C, Glikolne i Hijaluronske kiseline. Ove prirodne komponente veoma blagotvorno deluju na kožu i zadovoljavaju sve njene potrebe.

AKTIVNE KOMPONENTE koje se nalaze u puževoj sluzi deluju potpuno ENERGETSKI I REGENERATIVNO.

U koje svrhe se koristi:

-Bore oko usana

-Tekstura i tonus kože

-Proširene pore

-Površinske bore lica

-Ožiljci od akni ili drugih trauma

-Melazma i pigmentacija

-Strije

-Alopecija

U SVETU je poznato je i da brojne holivudkse zvezde, poput Kejti Holms, praktikuju ovaj vid ulepšavanja. U japanskim i tajlandskim salonima lepote samo nekoliko minuta ovog tretmana košta preko 100 dolara.

Studio Svet Lepote. Jelena Vukelić – Zakazivanje u inbox OVDE

STUDIO Svet Lepote | Facebook

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar