Ima još staonodavaca koji kiriju starim stanarima – ne dižu

Od strane Ozon
0 komentar

Svakodnevno slušamo kako su stanovi u Srbiji, sve skuplji. Stanodavci dižu kirije iz dana u dan, a opravdanja su uglavnom inflacija.

Mnogi imaju neprijatna iskustva od onih kada su ili prinuđeni da napuste stan u kom su bili ili moraju da ga plaćaju znatno više nego što su pre.

Ipak, svaka priča ima i drugu stranu, pa tako i ova.

Ako je verovati srpskom Reditu, u našoj zemlji je još staonodavaca koji kiriju starim stanarima – ne dižu.

Jedno takvo iskustvo podelio je nedavno jedan korisnik Redita.

Neki hvale stanodavce, koji ne samo da ne dižu kiriju, već i svaki mesec donose i poklončić.

Iako je kirija od 250 evra, nečija mesečna plata, dobro je danije veća i da se ne povećava, smatra jedan korisnik Redita.

Ima i stanodavaca koji hvale svoje stanare.

Koliko košta biti podstanar?

Već duži period, podstanare u Sremskoj Mitrovici ne brine samo cena stanova, već i veoma mala ponuda. Šanse za pronalazak odgovarajućeg stana su sve manje, oglasi u kojima se stanovi traže se sve više nalaze na oglasima, nego onih koji nude, odnosno iznajmljuju.

Uzimajući u obzir uzorak oglase sa sajtova za iznajmljivanje stanova, cene kirija u Sremskoj Mitrovici su od 150 evra za manje stanove i garsonjere do 350 za one sa većim brojem soba.

Vlasnici navode da su stanovi u „uobičajenom stanju“, za porodice. Uglavnom su to stanovi sa dve sobe. Takvi se mesečno izdaju za cenu koja nije niža od 250 evra.

Popularno je i dnevno rentiranje stanova, takozvano „stan na dan“, a za to treba izdvojiti 30 do 35 evra.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar